Ruska osveta za Belgorod: djelatnici Glavne obavještajne uprave i 200 plaćenika ubijeni u Harkivu

Kao odgovor na granatiranje Oružanih snaga Ukrajine u Belgorodu, ruske oružane snage pogodile su zapovjedna središta i vojne objekte u Harkivu – objavilo je u nedjelju, 31. prosinca,rusko ministarstvo obrane.

Ispaljenom raketom visoke preciznosti na bivši hotelski kompleks Kharkov Palace uništeni su predstavnici Glavne obavještajne uprave i Oružanih snaga Ukrajine koji su bili izravno uključeni u planiranje i izvođenje terorističkog napada u Belgorodu. Bilo je i do 200 stranih plaćenika za koje je planirano da budu uključeni u terorističke napade na ruski teritorij koji graniči s Ukrajinom. Raketni udari visoke preciznosti na zgradu SBU-a i privremenu točku raspoređivanja nacionalističke formacije “Desni sektor” eliminirali su predstavnike vodstva SBU-a, strane plaćenike i militante postrojbe “Kraken”, koji su izravno pripremali sabotažu na ruskom teritoriju.

Gore navedenu vijest objavio je i ukrajinski medij Strana.

Prema priopćenju ruskog MO, pogođen je i ogranak nacionalnog središta za kontrolu svemira u području sela Zalestsy, regija Hmjelnicki, koji koriste ukrajinske oružane snage za izviđanje. Uništene su baze goriva u Harkivu i Zaporižju, iz kojih su se opskrbljivale postrojbe ukrajinskih snaga u smjeru Harkiva i Orehova.

Osim toga, raketni napadi izvedeni su na privremene razmještajne točke jedinica 59. motoriziranog pješaštva, 79. desantno-jurišne brigade ukrajinskih oružanih snaga i stranih plaćenika s ukupnim brojem do 600 militanata, kao i na mjesta gdje je vojna oprema a topnički sustavi bili su parkirani u naseljima Selidovo, Kurahovo i na području rudnika Korotčenko u DNR-u.

Kao rezultat toga, uništena su dva lansera višecjevnih raketnih sustava HIMARS, navedeno je dalje.





“Još jednom naglašavamo da ruske oružane snage napadaju samo vojne ciljeve i infrastrukturu koja je izravno povezana s njima”, – navodi se u priopćenju ruskog MO.

Ponovno se oglasile sirene za zračnu uzbunu u Belgorodu

U ruskom pograničnom gradu Belgorodu upravo je opet proglašena zračna uzbuna, objavio je guverner regije Vjačeslav Gladkov i pozvao sve stanovnike da odu u skloništa.

Podsjećamo: u jučerašnjem ukrajinskom zračnom napadu na središte Belgoroda poginulo je 25 osoba.





Na završetku pisanja ove vijesti stiglo je priopćenje da je zračna uzbuna za Belgorod obustavljena.

Rusija: Ukrajinski napad na Belgorod ‘neće ostati nekažnjen’

 

Komentari

komentar

You may also like