Ruska protuzračna obrana tvrdi da je presrela 8 raketa HIMARS i 11 dronova

Ruske snage protuzračne obrane uništile su 11 ukrajinskih bespilotnih letjelica i osam raketa iz američkih raketnih sustava HIMARS tijekom proteklog dana, izvijestio je glasnogovornik Ministarstva obrane general-pukovnik Igor Konašenkov.

“U posljednja 24 sata, kapaciteti protuzračne obrane oborile su osam raketa iz višecijevnog raketnog sustava HIMARS i također uništile 11 ukrajinskih bespilotnih letjelica u područjima u blizini naselja Sofijevka, Popovka, Golikovo, Novokrasnjanka, Kremina, Žitlovka i Červonopopovka u Luganskoj Narodnoj Republici”, rekao je glasnogovornik.

Ruske trupe su prošlog dana eliminirale osam ukrajinskih diverzivnih skupina u području Kupjanska, izvijestio je Konašenkov. “U smjeru Kupjanska, osam diverzivno-izviđačkih skupina ukrajinske vojske eliminirano je u područjima u blizini naselja Krahmalnoje, Masjutovka, Peršotravnevoje i Timkovka u regiji Harkov i Novosjolovskoje u Luganskoj Narodnoj Republici”, rekao je glasnogovornik.

Ukrajinska vojska izgubila je oko 100 vojnika u području Kupjanska proteklog dana, izvijestio je Konašenkov. Na području naselja Veterinarnoje u Harkovskoj oblasti ruske snage uništile su skladište streljiva 113. brigade teritorijalne obrane ukrajinske vojske, dodao je general. “Na pravcu Krasni Liman, vojno zrakoplovstvo i topništvo borbene grupe Centar nanijeli su štetu jedinicama 67. i 92. mehanizirane brigade ukrajinske vojske i 25. desantne brigade”, rekao je glasnogovornik.

“U smjeru Donjecka u posljednja 24 sata ubijeno je čak 190 pripadnika ukrajinskog osoblja, dva borbena vozila pješaštva, oklopni transporter, tri motorna vozila, haubica Msta-B i topnički sustav američke proizvodnje M777, rekao je glasnogovornik.

Komentari

komentar





You may also like