Ruska vojska počinje taktičke vojne vježbe u Bjelorusiji

Ruska vojska, stigla u Bjelorusiju u sklopu stvaranja regionalne grupacije snaga, izvest će taktičke vojne vježbe, priopćilo je u ponedjeljak, 19. prosinca, rusko ministarstvo obrane.

“Zapovjedništvo će dati konačni opis borbene sposobnosti i borbene spremnosti postrojbi u završnoj fazi koordinacije – nakon bojne taktičke vježbe”, navodi se u priopćenju ruskog MO i dodaje kako ruska vojska na poligonima u Bjelorusiji “nastavlja tečaj intenzivne borbene obuke”. “Nastava borbene obuke i borbenog koordiniranja jedinica Zapadnog vojnog okruga održava se danju i noću. Dinamika borbene koordinacije ruskog vojnog osoblja regionalne grupacije snaga u Bjelorusiji je visoka”, priopćilo je rusko ministarstvo.

U studenom je rusko MO izvijestilo o obuci tenkova, topnika, postrojbi za komunikacije i elektroničko ratovanja, inženjerije i medicinskog postrojbi posebne namjene Zapadnog vojnog okruga na poligonima Bjelorusije.

Prethodno je bjelorusko MO izvijestilo da će 9.000 ruskih vojnika i nekoliko stotina oklopnih vozila stići u Bjelorusiju kako bi stvorili zajedničku borbenu grupu.

Komentari

komentar





You may also like