Rusko MVP: potpora SAD-a prosvjednicima dio je strategije sprječavanja Rusije

Grubo miješanje SAD-a u unutarnje stvari Rusije jednako je dokazana činjenica, kao i “promocija” lažiranja i poziva na neodobrene akcije internetskih platformi pod nadzorom Washingtona, izjavilo je 31. siječnja rusko Ministarstvo vanjskih poslova  povodom prosvjednih akcija koje se danas odvijaju diljem ruskih gradova.

Prema navodima ruskog MVP, potpora kršenju zakona od strane američkog državnog tajnika Anthonya Blinkena  još je jedna potvrda uloge Washingtona iza kulisa.

“Nema sumnje kako su akcije usmjerene na poticanje prosvjeda dio strategije za sprječavanje Rusije. State Department je jasno usvojio “program” koji je 2019. predložio think-tank RAND Corp. (“Rastezanje ruskih snaga i izbacivanje iz ravnoteže”). Tužno je što su propustili upozorenje o “visokim troškovima i rizicima” provedbe ove doktrine”, objavilo je rusko Ministarstvo vanjskih poslova na svojoj Facebook stranici.

Također je zatražilo i završetak američkog miješanja u unutarnja pitanja suverenih država.

„Administratorima: „Mitinzi“, o kojima se vi za diplomatsku profesiju toliko neprikladno brinete, nisu „planirani“, već protuzakoniti. Što se u takvim slučajevima radi u samim Sjedinjenim Državama, svima je dobro poznato – otvara se vatra s ciljem likvidacije. Jesu li dvostruki standardi i licemjerje životni kredo?” – navodi se u komentaru ruskog MVP, kojeg prenosi RIA.

Američko veleposlanstvo u Moskvi (naslovna slika) aktivno se oglašava povodom prosvjeda u Rusiji na svojim službenim stranicama na društvenim mrežama, uključno i twitteru.





 

 





 

 

Komentari

komentar

You may also like