Sjevernokorejski vođa odgodio napad na Guam

Sjevernokorejska medijska agencija KCNA objavila je 15. kolovoza, kako je predsjednik Kim Jong Un u ponedjeljak  izvršio inspekciju  Zapovjedništva strateških snaga Korejske narodne vojske. Pritom mu je prezentiran plan generala Kim Rak Gyoma, o mogućem izvođenju napada na američki otok Guam u Tihom oceanu, na kojem se nalaze američka zrakoplovna i pomorska baza.

Vojni zapovjednici su uvjerili svoga vođu kako u bilo kojem trenutku mogu izvršiti preventivni napad „ukoliko stigne zapovijed CK Komunističke partije Sjeverne Koreje“.

Kim Jong Un je izjavio kako su „američki imperjalisti zavezali petlju na svojoj šiji zbog svoje nerazumne vojne konfrontacije“, dodavši, kako „još promatra kako će jenkiji tratiti svoje vrijeme…“

Kako bi se smanjila napetost i spriječio opasni sukob na Korejskom poluotoku, SAD mora učiniti pravilan izbor i pokazati ga posredstvom svojih poteza, nakon što je Washington poduzeo niz provokacija poslje razmještanja ogromnog nuklearnog strateškog potencijala u blizini Sjeverne Koreje, izjavio je sjevernokorejski vođa, dodavši, kako SAD mora žurno zaustaviti snažne provokacije protiv Pjongjanga i svoje jednostrane zahtjeve.

Podsjećamo: nedavno je objavljeno kako je sjevernokorejska vojska pripremila plan raketnog napada na američke vojne baze na otoku Guamu, nedaleko od Filipina. Pjongjang je pritom upozorio kako je u slučaju daljnje eskalacije stanja vojska spremna lansirati rakete Hwasong, koje će pasti 40 kilometara od obale Guama.

 
Komentari

komentar

0 komentara

You may also like