Biden pozvao na ostavku guvernera New Yorka

Američki predsjednik Joe Biden pridružio se u pozivima za ostavku guvernera New Yorka, Andrewa Cuoma zbog optužbi za seksualno zlostavljanje i seksualno uznemiravanje više žena, prenosi Reuters.

Cuomo je na poziciji guvernera još od 2011. Osuda Joe Bidena znači da mu leđa okreće i vrh Demokratske stanke, čiji je Cuomo član. Optužen je za seksualno zlostavljanje 11 žena. Iako su optužbe krenule krajem prošle godine, Cuomo je njih odbacio negiranjem, isprikama i skretanjem političkog fokusa na druge probleme. Čini se da se ovog puta neće izvući u ovom “drugom valu” političkog, medijskog i pravnog “napada” na svoju poziciju premijera i na svoj imidž borca za prava manjina.

Petomjesečna istraga pokazala je da je guverner države New York seksualno zlostavljao više žena, objavilo je u utorak državno odvjetništvo.

Cuomo je, kako je pokazala istraga, bez pristanka grlio, pipao, ljubio i davao neprimjerene izjave ženama, i to njih 11, od kojih su većina vrlo mlade, rekla je državna odvjetnica Letitia James.

Inspektori su pričali sa skoro 200 ljudi, sakupili su desetke tisuća dokumenata, prepiski i fotografija, prenosi BBC.

Njujorškog guvernera na ostavku su pozvali još predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi, njujorški gradonačelnik Bill de Blasio i vođa demokrata u Senatu Chuck Schumer.





Cuomo je već ranije kategorički odbio da je ikoga “neprimjereno dodirivao” te je kazao kako se ne planira povući s političke pozicije. “Imam 63 godine. Cijeli svoj odrasli život sam pod povećalom javnosti. Ovo za što me optužujete, to nisam ja. To nikada nisam bio”- kazao je Cuomo.

Komentari

komentar





You may also like