Britanski ministar obrane Putina nazvao „zlikovcem“, a njegov rat “pozivom na buđenje” NATO-u

Britanski ministar obrane Ben Wallace izjavio je na dvodnevnom Varšavskom sigurnosnom forumu koji se održavao u utorak i srijedu, da je ruski rat protiv Ukrajine bio “poziv na uzbunu” za članice NATO-a, natjeravši ih da shvate kako njihove vojske moraju biti bolje i ulagati više u obranu. O tome piše AP.

Wallace je kazao da su mnoge nacije u Europi postale samozadovoljne nakon raspada Sovjetskog Saveza i da je ruski predsjednik Vladimir Putin postao “na neki način dar NATO-u”.

Među sudionicima konferencije bila je i prva dama Ukrajine, Olena Zelenska, koja je zahvalila Poljskoj i drugim saveznicima na potpori njezinoj zemlji.

Wallace je opisao Putina kao “zlikovca iz pantomime” koji nas je “podsjetio da stvarno postoji netko tko stvarno želi ne samo izazvati nas, već i nanijeti bol”, navodi AP.

“Na površini se naše vojske mogu pohvaliti brojnošću. Ali ispod tog pokrova, nemamo dovoljno infrastrukture, nemamo dovoljno rezervnih dijelova, nemamo dovoljno osoblja, nemamo dovoljno modernog naoružanja, nemamo dovoljno zaliha oružja. …  s tim ćemo se morati pozabaviti. A to će koštati”, kazao je britanski ministar.

Komentari

komentar





You may also like