Djelatnici WHO-a masovno silovali Afrikanke na svojim misijama

Čelništvo Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) javno se ispričalo zbog ponašanja svog osoblja tijekom misija u Africi od 2018. do 2020. godine. 

Isprika je uslijedila nakon što je neovisno povjerenstvo objavilo izvješće o silovanjima koja su dužnosnici WHO-a počinili u Demokratskoj Republici Kongo tijekom borbe protiv epidemije ebole.

Žao mi je. Žao mi je zbog onoga što su učinili ljudi koji rade u WHOu kako bi služili i zaštitili društvo. Žao mi je zbog patnje koju ti događaji uzrokuju do danas. Žao mi je zbog onoga što ste morali ponovno proći, odgovarajući na pitanja komisije”, izjavio je čelnik Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adan Ghebreyesus, a prenosi Eadaily. 

U pripremi izvješća stručnjaci su otišli na lice mjesta, intervjuirali više od 200 osoba i identificirali preko 80 navodnih počinitelja. To je domaće i strano osoblje misije WHO-a koje je radilo u Africi od 2018. do 2020. godine.

Sindikat žena DR Konga pozdravio je ovaj postupak i zatražio odštetu za žrtve. Prema toj organizaciji, više desetaka domaćih žena zatrudnjelo je s osobljem WHO-a.

Odvratan čin odvratnih ljudi! Kao da su išli u safari – iživljavati se na nemoćnim životinjama, a ne u pomoć oboljelim ljudima ili zbog prevencije opake bolesti.





Komentari

komentar

You may also like