Izvršitelj terorističkog napada u St. Peterburgu Kirgistanac?

Broj žrtava jučerašnjeg terorističkog napada u metrou drugog po veličini ruskog grada Sankt Peterburga porastao je na 14, izjavila je ruska ministrica zdravstva Veronika Skvorcova. Prethodna informacija navodila je 11 poginulih i 45 ranjenih osoba.

Danas se može službeno konstatirati kako je broj poginulih 14, od kojih je 11 poginulo na mjestu terorističkog napada, a ranjenih osoba je 49. Objavljena je i lista svih stradalih u tom napadu. Među stradalima su i državljani Bjelorusije, Tadžikistana i Uzbekistana.

Što se tiče istrage o počiniteljima i organizatorima ovog terorističkog napada, treba spomenuti kako je danas ruska agencija RIA Novosti objavila informaciju o tome, da je glasnogovornik Državnog vijeća za nacionalnu sigurnost Kirgistana Rahat Sulaimanov, izjavio, da je izvršitelj napada, prema nepotvrđenim podatcima, državljanin Rusije kirgistanskog podrijetla.

Naknadno je kirgistansko Državno vijeće objavilo i njegovo ime – Akbaržon Džalilov, rođen 1995. godine u gradu Oš. Sulaimanov je izjavio kako se Državno vijeće za nacionalnu sigurnost Kirgistana nalazi u stalnoj vezi s ruskim kolegama u svezi istrage ovog terorističkog napada.

Podsjećamo, teroristički napad u Sankt Peterburgu izvršen je jučer, u popodnevnim satima, u vagonu vlaka podzemne željeznice između stanica „Senaya ploshad“ i „Tehnologicheskiy institut-2“. Tužiteljstvo je podignulo optužnicu za KD terorizma ali se istražuju i druge verzije.

 





 

 

 





Komentari

komentar

0 komentara

You may also like