Köln: invazija štakora! Mediji oprezno govore o „politički nekorektnom“ uzroku

U Kölnu je došlo do prave invazije štakora. Stotine glodavaca, koji se ne boje ljudi, kreću se ulicama gradske četvrti Meschenich. Službeni mediji oprezno nagovješćuju kako u tom dijelu grada “ne govore svi njemački”, piše Eadaily.

Njemački medij Welt objavio je šokantnu snimku: deseci štakora šeću se posred gradskih ulica. Stanje je takvo da roditelji zabranjuju djeci igru na igralištima, bojeći se da će ih glodavci ugristi.

Uzrok „epidemije“ štakora je bacanje ostataka hrane izravno s prozora i balkona. Novinari njemačkog medija ne spominju kako je područje Meschenich uglavnom naseljeno migrantima s Bliskog istoka (na primjer, Welt je prikazao lokalnog stanovnika po imenu Zalmay Khabib, koji više ne dopušta svojoj djeci da se ovdje igraju sama).

“Štakore privlače ostaci hrane i smeća koje stanovnici nehajno bacaju sa svojih balkona (što se čak vidi i u vrijeme emitiranja priloga, op.GN.). Predstavnici oko 60 nacionalnosti žive u nepovoljnom kvartu. Izgleda da je mnogima bacanje smeća na ulicu postalo rutinsko zanimanje”, navodi autor priče.

Bivši socijalni radnik Franco Clemmens sa žaljenjem povlači paralelu:

“Za takve stvari znamo samo iz siromašnih četvrti u Sjedinjenim Državama, ili u Aziji, ili s odlagališta u Africi. Za mene je ovo, iskreno, svojevrsno izvanredno stanje u sferi zdravstvene zaštite.”





Šokantnu priču možete pogledati ovdje.

 

Komentari

komentar





You may also like