Novi ukrajinski napad na ruski vojni aerodrom sa strateškim zrakoplovima: troje poginulih

Troje vojnih osoba poginulo je kao posljedica pada olupine ukrajinskog drona na vojnu bazu u ruskoj regiji Saratov, izvijestile su ruske agencije pozivajući se na tamošnje ministarstvo obrane, a u ponedjeljak prenosi Reuters.

“Dana 26. prosinca, oko 01:35 po moskovskom vremenu, ukrajinska bespilotna letjelica oborena je na maloj visini dok se približavala vojnom aerodromu Engels u regiji Saratov”, priopćilo je rusko Ministarstvo obrane. “Kao posljedica pada olupine bespilotne letjelice, smrtno su ranjena tri ruska pripadnika tehničkog osoblja koji su bili na aerodromu.” Ministarstvo je dodalo da zrakoplovna oprema nije oštećena, navodi Reuters.

Kako navode ruski mediji sustavi protuzračne obrane ruskih Zračno-svemirskih snaga spriječili su napad ukrajinske bespilotne letjelice na vojni aerodrom u blizini Engelsa u regiji Saratov, gdje su bazirani strateški bombarderi. Kako je izvijestilo Ministarstvo obrane Ruske Federacije, kao posljedica pada krhotina, tri osobe iz tehničkog osoblja su poginule, zrakoplov nije oštećen.

Podsjećamo da je ujutro 5. prosinca Ukrajina također dronovima napala ruske vojne aerodrome na kojima su bazirani strateški zrakoplovi (Diaghilevo u regiji Rjazan i Engels u Saratovskoj regiji). Tada su njihove krhotine, prema navodima ruskog MO, „neznatno oštetile vanjski sloj trupa dvaju zrakoplova“. “Kao posljedica pada olupine bespilotne letjelice, smrtno su ranjena tri ruska pripadnika tehničkog osoblja koji su bili na aerodromu.”

Također podsjećamo da ruski strateški bombarderi posljednjih tjedana intenzivno sudjeluju u napadima na ukrajinsku elektroenergetsku infrastrulturu.

U našem nedavnom komentaru na ovu temu (kojeg možete pogledati ovdje ili na poveznici ispod teksta), referirajući se na ovaj događaj i zanimljvi popratni tekst američkog Bloomberga, postavili smo pitanje kako bi Biden, koji nipošto ne želi Treći svjetski rat s Rusijom, reagirao na pretpostavljeni scenarij: zbog ukrajinskih napada na ruske strateške vojne aerodrome Rusi počinju do krajnosti jačati svoje vojne operacije u toj zemlji uvođenjem novih tipova naoružanja (ne nuklearnih) i počinju koristiti strategiju ratovanja sličnu „spaljenoj zemlji“ tj. onu iza koje ostaje samo prah i pepeo? Tekst je zanimljiv i preporučujemo ga pročitati.





Udari dronova po ruskim strateškim bazama: TEST AMERIČKO-UKRAJINSKOG SAVEZNIŠTVA

 





Komentari

komentar

You may also like