maria

Ruska glasnogovornica: NATO propada, a Amerika je “impotentna” pokretačka snaga

Situacija u Afganistanu pokazala je da ni Sjedinjene Države ni NATO nisu sposobni koordinirati svoje akcije, rekla je u petak glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova, prenosi TASS.

“Situacija u Afganistanu jasno je pokazala da niti NATO općenito, niti Sjedinjene Države posebno nisu sposobne učinkovito koordinirati svoje akcije. Štoviše, Sjedinjene Države su se pokazale kao apsolutno impotentne kao upravljačka snaga. NATO je apsolutno promašen kao vojno-politički blok koji pretendira na vodeću ulogu u osiguravanju svjetskog poretka “, napisala je na svom Telegram kanalu.

Skrenula je pozornost na činjenicu da unatoč s neuspjehu u Afganistanu, NATO planira provesti mnoge vježbe, osobito u baltičkim i istočnoeuropskim zemljama te povećati svoju prisutnost na Arktiku. “Sudeći prema katastrofi u Afganistanu, NATO-u su potrebne vježbe u planinama i stepama, a ne na pašnjacima i livadama. No, čini se da su previše zaokupljeni virtualnim sukobom s Rusijom”, naglasila je.

“Propast saveza je očita. Američka vozila iz Iraka barem su dovezena u baltičke zemlje, a to smeće poklonjeno je vazalima. U Afganistanu su bili toliko iscrpljeni da su odlučili ostaviti svoja vozila i helikoptere onima protiv kojih su bili korišteni”, dodala je. 

Komentari

komentar





You may also like