Ukrajina tvrdi da je razbila mrežu agenata koji su planirali atentat na Zelenskog

Ukrajinska obavještajna agencija (SBU) danas je objavila da je uhitila dvojicu zaposlenika službe državne sigurnosti koji su se na zapovijed Moskve pripremali ubiti predsjednika Volodimira Zelenskog i druge članove ukrajinskog vodstva, prenosi AFP.

SBU je „razbio mrežu agenata” ruske obavještajne službe FSB koji su se „pripremali ubiti ukrajinskog predsjednika”, priopćila je agencija. Mete su bili i drugi „visoki predstavnici” političkog i vojnog vrha, poput šefa vojne obavještajne službe Kirila Budanova.

Surađivali s ruskim FSB-om

Uhićena su „dvojica zapovjednika” državne službe koja osigurava javnu sigurnost. Uhićeni su FSB-u slali “povjerljive informacije”, priopćio je SBU. Dvojac je htio i regrutirati vojnike „bliske sigurnosnoj službi” predsjednika Zelenskog s ciljem „otmice i ubojstva”. Jedan od članova otkrivene mreže navodno je nabavio dronove i eksploziv, navodi SBU.

Prošlog mjeseca u Poljskoj je uhićen muškarac za kojeg se sumnjalo da je pomagao ruskim obavještajcima u pripremi napada na Zelenskog, objavili su poljski i ukrajinski tužitelji.

Komentari

komentar





You may also like