Ukrajinski izaslanik udario ruskog izaslanika na forumu u Turskoj (Video)

Ukrajinski izaslanik danas je udario ruskog izaslanika u lice tijekom sastanka u Turskoj koji je okupio države koje ovise o Crnom moru. Ukrajinski izaslanik je htio prikazati zastavu njegove države, ali mu je oduzeta, nakon čega je bijesno reagirao. Zastupnik Oleksandr Marikovski danas je na svojoj Facebook stranici objavio snimku sebe kako udara Rusa i vraća oduzetu plavo-žutu zastavu (snimka ispod članka)

Incident se u Turskoj dogodio u hodniku zgrade parlamenta u Ankari, gdje se održavala skupština Organizacije crnomorske ekonomske suradnje (BSEC). Ranije tog dana, neki ukrajinski delegati potukli su se sa službenicima osiguranja koji su ih pokušali odvući dok su organizirali prosvjed, vičući i držeći svoje zastave pored glavne ruske delegatkinje dok se pokušavala obratiti skupštini (druga snimka na dnu članka).

Slike nereda objavio je turski parlament na svojoj internetskoj stranici, a Mustafa Sentop, čelnik parlamenta, oštro je ukorio sudionike incidenta. “Osuđujem ovakvo ponašanje koje narušava mirno okruženje koje Turska pokušava uspostaviti”, rekao je. 

Komentari

komentar





You may also like