„Ulje na vatru“: nova karikatura Charlie Hebdo razgnjevila tursku vladu

Francuski satirični časopis Charlie Hebdo je u srijedu, 28. listopada, objavio novu provokativnu karikaturu: ovoga puta turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, koju je postavio na twitteru. Ona pokazuje Erdogana kako razdire odjeću službenice u hidžabu, uz natpis: „Erdogan je u privatnom životu vrlo zaigran“.

Ured turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana osudio je ovu karukaturu, dok je istodobno Elizejska palača, sjedište francuskog predsjednika Emmanuella Macrona, izjavila kako Ankara svojim potezima prelazi sve granice. Potporu francuskom čelniku sada pruža i tamošnja  oporba.

Podsjećamo: nakon nedavnog zvjerskog ubojstva francuskog profesora u predgrađu Pariza Emmanuel Macron je obećao „osloboditi islam u Francuskoj od inozemnog utjecaja“ i pokrenuti borbu protiv „islamskog separatizma“ u toj zemlji. To je izazvalo gnjev u mnogim muslimanskim državama čiji su građani jučer masovno izlazili na ulice i palili francuske zastave i slike Emmanuela Macrona, dok istodobno jača i bojkot francuskih proizvoda na koji je nedavno pozvao turski predsjednik Erdogan.

 

Komentari

komentar
You may also like