(Video) Šef privatne vojne tvrtke Blackwater izradio plan za svrgavanje Nicolasa Madura

Utemeljitelj privatne vojne tvrtke Blackwater i pobornik američkog predsjednika Donalda Trumpa Erik Prince predložio je plan slanja privatne vojske za pomoć u svrgavanju predsjednika Venezuele Nicolasa Madura, izvijestio je Reuters pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom.

Kako je navedeno, posljednjih nekoliko mjeseci Prince je nastojao pronaći financijsku i političku potporu kod utjecajnih suradnika Donalda Trumpa i poznatijih venecuelanskih emigranata, kako bi proveli odgovarajuću operaciju. U vrijeme privatnih sastanaka u SAD-u i  Europi  Prince je sastavio plan razmještaja do 5 tisuća najamnika u korist vođe venecuelanske oporbe Juana Guaida, izjavila su dva izvora agencije Reuters, od kojih je jedan kazao kako su ti sastanci održani sredinom travnja.

Predsjednik Vijeća nacionalne sigurnosti SAD-a Garret Marquis odbio je komentirati, je li Prince predlagao svoj plan vladi i hoće li on biti razmatran. Izvor blizak Bijeloj kući izjavio je kako vlada ne podupire taj plan.

S druge strane, Eduard Rodriguez, glasnogovornik Juana Guaida, izjavio je kako venecuelanska oporba nije razmatrala vojne operacije s Prince-om. Madurova vlada nije odgovorila na molbu za komentar ove vijesti.

Glasnogovornik Erika Prince Mark Cohen prethodno je izjavio kako Prince „ne planira provoditi ili pripremati operacije u Venezueli“, a također je odbio odgovarati na daljnja pitanja.





 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like