Gori sjedište ruske Crnomorske flote nakon napada projektilima (Video)

Ukrajina je danas izvela žestoki raketni napad na glavni stožer ruske crnomorske flote, rekao je ruski dužnosnik. Videozapisi i fotografije pokazuju velike oblake dima iznad zgrade u Sevastopolju na anektiranom Krimu. Guverner Sevastopolja, koji je postavila Rusija, Mihail Razvožajev, rekao je da se vatrogasci bore s vatrom i da je dovedeno još hitnih snaga, što ukazuje da bi požar mogao biti velik, prenosi AP.

Šestero ranjenih je prebačeno u obližnje bolnice. Rusko ministarstvo obrane kasnije je priopćilo da je jedan vojnik poginuo u raketnom napadu. Niz vozila hitne pomoći stizao je u sjedište flote, a šrapneli su bili razbacani stotinama metara uokolo, izvijestila je ruska novinska agencija TASS. Razvožajev je prvotno upozorio stanovnike Sevastopolja da je moguć novi napad i pozvao ih da ne napuštaju zgrade i ne idu u središte grada. Kasnije je rekao da više nema opasnosti od zračnih napada, ali je ponovio pozive da se ne ide u središnji dio grada, rekavši da su ceste zatvorene i da su u tijeku neodređeni “posebni napori”.

Ruski državni mediji objavili su da su sustavi protuzračne obrane oborili 10 projektila koji su krenuli prema Krimu, ali da je sjedište Crnomorske flote ruske mornarice u Sevastopolju pogođeno raketom britansko-francuske proizvodnje Storm Shadow.

Ukrajinski dužnosnici, koji su preuzeli odgovornost za niz drugih nedavnih napada na Krim, nisu odmah objavili da je Kijevizveo napad. Stanovnici Sevastopolja rekli su da su čuli eksplozije na nebu i vidjeli dim, izvijestile su ruske novinske kuće. Slike koje su kružile ukrajinskim Telegram kanalima pokazivale su oblake dima iznad obale. Nekoliko spojenih snimki se nalazi u videu na dnu članka.

Komentari

komentar





You may also like