(Video) Marine Le Pen ogorčena brutalnošću francuske policije nad prosvjednicima

Na internetu se pojavio video na kojem je vidljivo kako francuski policajac nemilosrdno ruši na zemlju staru mušku osobu. Incident se dogodio na jugo-zapadu zemlje, u regiji Aquitaine, gdje se na jednom mostu održala prosvjedna akcija protiv povećanja cijena goriva.

Policija je prosvjednike protjerala s mosta kojeg su prethodno ispunili ljudi, odjeveni u žute prsluke, kao novi simbol političko-socijalnog otpora Francuza protiv francuske vlade i predsjednika Macrona zbog neispunjenja predizbornih obećanja i nastavka oštre politike povećanja poreza i cijena. Na spomenutom mostu bilo je puno umirovljenika koji jedva preživljavaju kraj s krajem od mjeseca do mjeseca, zbog sve većih državnih nameta.

Predsjednica stranke „Nacionalni front“ Marine Le Pen prokomentirala je navedeni video snimak: „Koliko je nužno takvo nasilje nad starim, bezopasnim gospodinom? U isto se vrijeme daju zapovjedi ne dirati kriminalce u kriminalnim zonama, gdje se odvija bezakonje, u „crnim blokovima“. Ti dvojni standardi unose svoj udio u nervozu Francuza.“





Podsjećamo: prosvjedi protiv povećanja cijena goriva zahvatili su čitavu Francusku, a oni ozbiljno ugrožavaju i vladu i predsjednika Emmanuela Macrona. Prosvjednike rastjeruju pomoću suzavca ili klasičnim policijskim „pendrečenjem“.. Stradalo je više od 500 „žutih prsluka“, a za sada je poznato kako je jedna ženska osoba ubijena, kada je na nju u gužvi naletio automobil. Napominjemo kako je dizel gorivo u Francuskoj poskupjelo za čak 24%, a vlada je najavila kako će se rast cijena goriva nastaviti i u 2019. godini.

Geopolitika News večeras će objaviti detaljnu analizu najnovijih događaja u Francuskoj od naše stalne dopisnice iz Pariza Sanje Vujačić.

 





Komentari

komentar

0 komentara

You may also like