Putin izjavio da će mu nedostajati Angela Merkel

Tijekom razgovora sa šefovima inozemnih medijskih agencija na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, ruski predsjednik je, odgovarajući na pitanje hoće li mu nedostajati sadašnja njemačka kancelarka Angela Merkel koja se u rujnu povlači iz politike, kazao da je s njom razvio dobar poslovni odnos i da će mu nedostajati, izvješćuju ruski mediji.

“Apsolutno. Ne znam tko će biti na njenom mjestu. Zaista imam (dobar) poslovni odnos s Angelom i jako je cijenim”, odgovorio je ruski čelnik, dodavši kako je njemačka kancelarka iskusna političarka i pouzdana osoba koja zna braniti svoj stav.

Pritom je izrazio je želju da ista stabilnost i pouzdanost budu prisutni i u radu buduće njemačke vlade u odnosima s Moskvom.

Danas ranije Putin se osvrnuo i na loše američko-ruske odnose i kazao kako Sjedinjene Države prije svega moraju naučiti poštivati ruske ​​interese i već se jednom pomiriti s činjenicom da je Rusija “bila, jest i bit će”.

Naglasio je kako ruska strana nije prva poduzela niti jedan korak koji bi oštetio spomenute odnose i da inicijativa za uništavanje odnosa dviju zemalja dolazi iz Sjedinjenih Država.

Putin je izrazio želju da Amerika dugoročno napusti proturusku politiku i počne igrati stabilizirajuću ulogu u svijetu. U tom kontekstu izrazio je nadu da će predstojeći sastanak s američkim kolegom Joe Bidenom u Ženevi biti konstruktivan.





 

Komentari

komentar





You may also like