Veliki požar u zračnoj luci Ben Gurion: niz „čudnih“ nesreća pogađa Izrael

Izraelski i svjetski mediji izvješćuju o velikom požaru koji je izbio u Izraelu, u u blizini međunarodne zračne luke Ben Gurion.

Prema preliminarnim podacima, automobili na parkiralištu gore. Na licu mjesta djeluju brojni tomovi vatrogasnih postrojbi. Evakuiraju se ljudi iz obližnjih zgrada: postoji mogućnost da se plamen proširi na stambene zgrade, a sve ceste koje vode do zračne luke su blokirane.

Izraelski medij Yedioth Ahronoth, izvješćujući o požaru i evakuaciji obližnjih kuća, objavio je da vatrogasci nisu uspjeli obuzdati požar prije nego što je vijest procurila u medije.

Nisu objavljeni nikakvi drugi detalji.

Podsjećamo: sirene za uzbunu oglasile su se i prošloga tjedna oko izraelskog nuklearnog reaktora Dimona, a prije nekoliko dana u Izraelu je došlo i do velike tragedije kada je 50-ak osoba poginulo u stampedu na vjerskom okupljanju ultraortodoksnih Židova na sjeveru Izraela. Također smo nedavno pisali i o snažnoj eksploziji u izraelskoj tvornici suvremenog raketnog naoružanja.

Sve ove nesreće dodatno utječu na pad popularnosti premijera Benjamina Netanjahua, a s velikom pozornošću prati ih i glavni izraelski regionalni antagonist – Iran.





Komentari

komentar

You may also like