(Video) Kurdi „Molotovljevim koktelom“ napali rusko vojno vozilo

Turska agencija Anadolu priopćila je o, kako kaže, novoj provokaciji, kojoj je bila podvrgnuta rusko-turska vojna patrola u sjevernoj Siriji. Radilo se o napadu „Molotovljevim koktelima“.

Agencija navodi kako se radi o pripadnicima, kako je u Turskoj nazivaju, kurdske terorističke organizacije Postrojbe narodne zaštite (YPG) – blisko povezane sa zabranjenom Radničkom strankom Kurdistana, koji su bacali kamenje na turska i ruska vojna vozila u pokretu. Pritom su i jedan „Molotovljev koktel“ bacili su na rusko vojno vozilo koje je vršilo zajedničku ophodnju s turskim vojnicima u zoni naselja Ain al-Arab na sjeveru Sirije. Prosvjednici su željeli onemogućiti prolaz vojnim snagama, s kojim su ciljem prethodno na cestu postavili i barijere u vidu betonskih blokova.

Na priloženoj video snimci vidi se taj incident i rusko vojno vozilo u plamenu, koje nedugo nakon toga nastavlja vožnju.

Kako navodi turska agencija, ovo nije prva takva provokacija Kurda na zajedničke rusko-turske vojne ophodnje. Pritom YPG tvrdi kako se ne radi o njihovim borcima, već civilima, ali Turska, navodi agencija dalje, posjeduje dokaze i materjale objavljene i na društvenim mrežama iz kojih je vidljivo da se radi o prerušenim borcima te organizacije.

Ovdije treba napomenuti kako je turski predsjednik Erdogan jučer zaprijetio ponovnim pokretanjem vojne operacije na sjeveru Sirije jer, kako je rekao, kurdske oružane postrojbe nisu u cijelosti povučene na linije razgraničenja dogovorene u prošlomjesečnim sporazumima Turske sa SAD-om i Rusijom.

https://www.youtube.com/watch?v=TsS70k3egzA&feature=emb_err_watch_on_yt





 

 

 





 

 

Komentari

komentar

You may also like