Iran ponovno uspostavio komercijalne letove za Afganistan

Iran je danas ponovno obnovio praksu komercijalnih letova za susjedni Afganistan, gdje su talibani prošlog mjeseca preuzeli kontrolu.

“Danas je Mahan Air prevozio putnike između Mašhada i zračne luke Kabul”, izvijestila je novinska agencija Fars, misleći na avionsku vezu između drugog najvećeg iranskog grada na sjeveroistoku i glavnog grada Afganistana.

“Trenutno se zrakoplov s putnicima vraća u Mašhad.” Bio je to prvi takav let između dvije zemlje od povratka talibana na vlast 15. kolovoza. Iranska agencija za civilno zrakoplovstvo najavila je 16. kolovoza prekid letova za Kabul iz sigurnosnih razloga. Prije prekida letova je Mahan Air organizirao dva leta tjedno između Mašhada i Kabula.

Inače, Mahan Air, drugi najveći iranski avioprijevoznik nakon državnog Iran Air-a, od 2011. godine nalazi se na crnoj listi američkih sankcija 

Prema visokom povjereniku UN-a za izbjeglice, Iran ugošćuje više od 3,46 milijuna Afganistanaca, od kojih su većina izbjeglice, a oni predstavljaju više od četiri posto iranskog stanovništva.

Komentari

komentar





You may also like