Ruska padobranska divizija odžava vježbe na Krimu

Na Krimu su započele opsežne vježbe zračnog napada u izvedbi padobransko-gorske desantne divizije Novorosijsk u kojoj je sudjelovalo oko 2000 vojnika i preko 100 komada borbene opreme, izvještavaju iz ministarstva obrane, a prenosi ruski TASS.

Vježbe su započele danas i trajat će tri dana. Održavaju se na poligonu Opuk na Krimu. U vježbama će sudjelovati borbena vozila BMD-4M i BTR-MDM ‘Rakushka’ koja su ovog ljeta stupila u operativnu službu.

“Postrojbe će vježbati obranu i napad, tijekom koje će izvoditi vježbe pucanja uživo koristeći standardno naoružanje zajedno s protuzračnim raketnim i protuoklopnim sustavima, bacačima plamena, topničkim i snajperskim postrojbama”, priopćila je medijska služba ruskog ministarstva.

Padobranci će danju i noću vježbati manevre i desante. U posljednjoj fazi vježbe izvodit će se simulacije napada s tenkovima T-72B3, topničko-minobacačkim sustavima 2S9 Nona 120 mm i haubicama D-30 122 mm. Vojnici će nositi jurišne puške AK-12, mitraljeze Pecheneg, bacače granata RPG-7D, mitraljeze Kord kalibra 12,7 mm, rakete Shmel RPO-D, bacače granata AGS-30 i snajpersko oružje.

Ovakva vježba ima dvostruku svrhu: pokazati nove vrste oružja, ali i demonstrirati čiji je Krim.

Komentari

komentar





You may also like