Talijanski neonacisti planirali bombaški napad na NATO bazu

Talijanska protuteroristička jedinica karabinjera izvršila je sinoć racije i uhićenja članova neonacističke skupine, izvještava Politico.

Karabinjeri su zaplijenili fotografije Hitlera, svastike i knjige s popisom židovskih prezimena. U koordiniranoj akciji policija je upala u domove 12 članova samoprozvanog Rimskog arijskog odreda. Jedna od uhićenih je i pojedinca natjecanja ljepote “Miss Hitler”, a sebe naziva Evom Braun.

U policijskoj izjavi tvrde da je ova grupa odlučna u “širenju diskriminatornih, rasističkih i antisemitskih sadržaja na društvenim mrežama. Osim toga, u takvom sadržaju se negira postojanje holokausta.”. Članovi grupe su poticali na nasilje usmjereno na židove i migrante.

No, najozbiljnija optužnica je nastala zbog dokaza u internoj WhatsApp grupi imena “Judenfrei” u kojoj su se međusobno upućivali kako izraditi eksploziv kojim bi izvršili teroristički napad na NATO vojnu bazu. Policija ne prenosi o kojoj bazi je riječ.

Ruth Dureghelo, predsjednik udruge rimskih židova, kazao je kako je ovaj slučaj dokaz da antisemitske internetske aktivnosti mogu biti uvod u fizičke napade.

Matteo Perego, zastupnik stranke Silvija Berlusconija, Forza Italia, kazao je kako “želimo zadržati visoku političku pozornost na ekstremne grupe, kako krajnje desne, tako i džihadističke skupine koje su prijetnja državi.”





Komentari

komentar

You may also like